Bestyrelses login

Husk at logge ud når du er færdig.

Akropolis kalender

Ingen begivenheder

Akropolis Skovtur den 4. juni 2019Glimmingehus

I det sydøstlige Skåne, ikke langt fra havet, ligger der en gammel borg som kaldes Glimmingehus. Den består af ét højt, stort og stærkt stenhus, som kan ses milevidt på sletten", sådan begynder 4. kapitel i Selma Lagerlöffs ”Niels Holgersens forunderlige rejse”!

Glimmingehus 2Efter slotsbesøget på Gjorslev sidste år bliver vi i tiden og forlægger årets skovtur til GLIMMINGEHUS, der er den bedst bevarede middelalderborg i det datidige Danmark bygget af Jens Holgersen Ulfstand, ridder, rigsadmiral og lensmand på Gotland. Grundstenen skulle være lagt 1. maj 1499. Historien om borgen vil blive fortalt af slottets rundvisere. Der vil være to moduler, en rundvisning på selve slottet for ca. 55 personer og en stationær for gangbesværede med audiovisuel visning.

Hotel SveaEfter besøget på slottet kører vi til Simrishamn, den nærliggende pittoreske havneby, hvor vi på Hotel Svea & Restaurang Piraten får serveret en buffet bestående af:

2 slags sild: Brantevikssill och stekt inlagd sill

Friterad rødspættefilet med remouladsås, citron & potatis

Wallenbergare (hakket kalvekød) serveret med kartoffelmos og grønærter, smørsovs & tyttebær. Smør, brød, grönsallad och 2 sorters ost, hårdost (västerbottenost) & brieost.

Drikkevarer er for egen regning !! Velbekomme !

Vi håber på godt vejr og godt humør og mødes ved vognporten ved sceneindgangen til Gl. Scene, kl. 8:15 – busafgang kl. 08.30!!!!

Pris for turen og frokost er for medlemmer kr. 275,- og gæster betaler kr. 325,-.

Tilmelding er først gældende, når betaling er modtaget på konto 1551 0574716 – tilmeldingsfristen er den 15. maj, og da der er plads til 80 personer i bussen gælder her ”først til mølle” princippet.

Venlige hilsner og på dejligt gensyn

Bestyrelsen
Gå til toppen